2011. október 19., szerda

The World of Internet

Úgy gondoltam, hogy ma estére kicsit más vizekre evezek. Eléggé lerágott csont az internet, de talán vannak dolgok amik még figyelemre méltóak lehetnek, így hát összegyűjtöttem néhány általam érdekesnek gondolt információt.
Az alapszituáció gondolom mindenkinek ismeretes, éspedig, hogy az internet világa rohamos fejlődésen megy keresztül. Hadd szemléltessem két példával ezt a fejlődést. Van egy weboldal ahol van egy számláló ami számolja a netten létrehozott új weboldalakat. Mértem az időt, egy óra alatt egy átlagos csütörtök este 1192 weboldalt hoztak létre online, plusz 14520 új felhasználót regisztráltak.Tehát érdemes elgondolkodni ezen a hihetetlen fejlődésen.
A világháló pillanatképe, idegsejt szerű
Egyre fontosabb része lesz ez az "immateriális valami" az emberi életnek. Most nem részletezném, hogy mennyire jó vagy mennyire rossz. A lényeg, hogy a világ most már tényleg csak egy gombnyomásnyira van tőlünk, csupán annyi a dolgunk, hogy be kell fogadjuk őt. A kérdés valójában csak az, hogy mennyire engedjük, hogy életünk része legyen.
Ott tartunk, hogy rohamosan fejlődik az internet, ezzel egyidejűleg, rohamosan fejlődnek az internetet elárasztó vírusok is.

Az alábbi képen láthatjuk, hogy a világ mely országai termelik a legtöbb internetes vírust(feketével jelölt rész):
Láthatjuk, hogy a legtöbb vírust az oroszok, a brazilok, a szaúd-arábiaiak, egyiptomiak termelik a világnak.
A következő dolog ami nagyon meghatározóvá vált életünkben az a Szociális hálók megjelenése. Ennek is vannak jó meg rossz oldalai, erről majd részletesebben a későbbiekben. Na szóval a lényeg, hogy nemcsak a Facebook létezik, eléggé megosztott a szociális hálók piaca, de tény, hogy a Facebook lett a legnagyobb. 


Mint látható, a legnagyobb a Facebook, Amerikától, Európáig, 
Afrika és Ázsia nagy részét is jelentősen lefödi. Brazíliában Orkutot használnak az emberkék, míg az Oroszoknál a VKontakte, és Kínában a QQZone dominál közösségi háló téren.
A Facebooknak 600 millió felhasználója van, ez a szám hatalmas, ahhoz képest, hogy 2007-ben 30 millió volt, 4 év alatt meg 20-szorozódott. Ez nem is csoda, ha azt vesszük, hogy azok az emberek akik interneteznek, online idejük 22,7%-át Facebook-ozással töltik. Egy átlag internet felhasználó havonta több mint, 17 órát tölt a Facebookon. Ijesztően nagy számokról beszélünk, megdöbbentő az a tény, hogy ahelyett, hogy barátainkkal lógnánk ezt az időt személyes kontaktusok elsilányodnak és virtuális térben töltjük időnk nagyrészét.Ja és ami még fontos lehet, hogy minden átlag felhasználó facebook profilja 91 amerikai dollárt ér....
A 18-33 közötti korosztály 80%-a használ szociális hálókat. A nők minden 6 online töltött percükből 1-et szociális háló böngészésére használnak.


Az online kereskedelem is virágzó üzlet, hihetetlen nagy pénzek cserélnek gazdát virtuálisan, anélkül, hogy bárki látta volna a pénzt fizikai formájában. Sajnos ez lesz pénz alapokra berendezett világunk egyik veszte, de ezt hagyom máskorra. Az alábbi képen a számláló akkor indult mikor beléptem az adott oldalra, és 60 másodpercnél rögzítettem a képet.

Mint látható több mint 1,2 millió dollár cserélt gazdát egy perc leforgása alatt. Valamint több mint 4 ezer terméket adtak el az amazonon.
Tehát ezek a számok horribilis nagyságúak, a kérdés, már csak az, hogy ezt meddig lehet fokozni. Virágkorát éli az internet, és mivel nem vagyok egy jövőbe látó nem tudhatom mi fog történni, de azt tudom, hogy semmi sem tart örökké, s mint minden rendszer eddig a világon ez is be fog dőlni előbb utóbb... Mi a véleményetek a témában? Hogyan látjátok a jövő internetjét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése